Yleistä

Uusi yritys ensi vuonna?

Tämän sivuston idea lähti hieman kankeasti käyntiin ja tajusin aika nopeasti, etten tuota sisältöä, jota aktiivisesti halutaan seurata. Niinpä panostin energiani kaikkeen muuhun ja jätin Alkemistikerhon muutamaksi kuukaudeksi tauolle. Nyt olen kuitenkin kehittelemässä ajatuksia ja ideoita houkuttelevammasta sivustosta vuodelle 2019. Alkemistikerho tarvitsee jotain houkuttelevaa ja koukuttavaa. Pelkkä kerhon jäsenyys ei selkeästikään sitä ole. Niinpä sivusto… Jatka lukemista Uusi yritys ensi vuonna?

Mainokset
Testit, kyselyt ja muut puuhat

Kysely: Mikä on kaunein korumateriaali?

Kaulakoruja, rannerenkaita, korvakoruja jne. Syyskuussa pohditaan korujen valmistusmateriaaleja. Mikä niistä on sinusta kaikkein kaunein? Halutessasi voit kommentoida kyselyä artikkelin lopussa. Yleisesti haetaan mielipidettä kauneimman korumateriaalin suhteen. Jalokiviä tai helmiä näihin materiaaleihin voi toki yhdistää, jotta niistä tulee vielä kauniimpia. Mutta mikä on sinusta se kaikkein kaunein perusmateriaali? Artikkelin kuva on pixabay.comista, public domain eli kaikkien… Jatka lukemista Kysely: Mikä on kaunein korumateriaali?

Historia

Tavoitteena kullan valmistus

Yksi alkemistien keskeisimmistä ajatuksista oli metallien transmutaatio. Eli he uskoivat voivansa muuttaa mitä tahansa metallia kullaksi, kunhan keksisivät oikeat laboratoriomenettelyt. Vaikkei kullan valmistus olekkaan käytännössä mahdollista, artikkelin lopussa videolla esitellään kullanvärisen pinnoitteen tekeminen, minkä vuoksi ajatusmalli varmasti on saanut lisää puhtia alkemistien puuhissa.

Kokeile kotona · Oletko ennustaja?

Ruskeaa mansikkahilloa

Mansikka on mustikan tavoin indikaattori, eli se vaihtaa väriä olosuhteiden mukaan. Sekoittamalla esimerkiksi mansikkahilloon ruokasoodaa saadaan mansikan punainen väri muuttumaan ruskeaksi. Kokeile ihmeessä! Perustuu happoihin ja emäksiin Hapoksi kutsutaan ainetta, joka on hapanta (esim. sitruunamehu, limppari, piimä). Happamat tunnistaa usein jo maustakin, koska arkipuheesta löytyy hapan maku. Happaman vastakohta on emäksinen. Emäkselle ei samalla tavalla… Jatka lukemista Ruskeaa mansikkahilloa