Oletko ennustaja?

Mansikkahilloa ja soodaa – Mitä tapahtuu?

Laitetaan mansikkahilloa lautaselle ja sekoitetaan siihen ruokasoodaa. Mitä luulet tapahtuvan? Arvaa, päättele aikaisemmin näkemäsi perusteella, googleta tai vaikka kokeile. Kerro sen jälkeen tätä kommentoimalla mahdollisimman yksityiskohtaisesti, mitä luulet tapahtuvan.

Älä kuitenkaan pilaa tehtävää kertomalla muille, miten päädyit ajatukseesi lopputuloksesta. Kirjoita mieluummin esimerkiksi muodossa ”Ennustan, että seos kuplii ja muuttuu räikeän pinkiksi”. Tällöin muut eivät tiedä, kokeilitko vai arvasitko.

Eli, kerro muille alkemistikerholaisille, mitä ennustat tapahtuvan. Kaikki vastaukset ovat erittäin tervetulleita eikä väärin arvaaminen haittaa mitään. Kahden viikon päästä (24.7.) Kata julkaisee artikkelin, jossa on kuvin esitetty, mitä tapahtuu. Lisäksi saatte kemian näkökulmasta selityksen tapahtuvalle reaktiolle.

Vinkkejä ennustukseen

Vinkkeinä ennustuksen tekoon voit käyttää seuraavia Alkemistikerhon artikkeleita. Luuletko mansikkahillon reaktion muistuttavan jompaa kumpaa näistä?

Oletko ennustaja?

Alkemistikerhossa tulee kesällä ja syksyllä 2018 olemaan tällaisia ennustusartikkeleita. Ideana on, että osallistuminen on helppoa ja voit arvata lopputulosta, vaikket pystyisikään kokeilemaan reaktiota. Kilpailu on tarkoitettu kaikille paikalle osuville, joten osallistu rohkeasti! Osallistuminen on mahdollista nimimerkillä, joten voit halutessasi osallistua kavereidesi sinua tunnistamatta.

Jokainen oikean tuloksen arvannut saa Oletko ennustaja? -kilpailussa 3 pistettä. Mikäli osut lähelle, muttet täysin oikeaan, saat 2 pistettä. Ja vaikka arvaisit ihan pieleen, saat yhden pisteen yrittämisestä. Joten osallistumisesta saa aina pisteitä!

Voittajalle on luvassa mainetta, kunniaa, palkintobanneria ja ehkä jotain ylläriäkin. Voittaja ilmoitetaan marraskuussa 2018.

Mainokset

Yksi vastaus artikkeliiin “Mansikkahilloa ja soodaa – Mitä tapahtuu?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.